We kunnen voedsel, geld en hulp goed gebruiken.

Wij helpen onze klanten door gratis voedsel te geven dat wij ontvangen van onze voedseldonateurs. Dat zijn supermarkten, bakkers, fabrikanten en groente- en fruittelers die ons ondersteunen en waarmee we samen voedselverspilling tegengaan. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, werken we met bijna 14.000 vrijwilligers en onze voedsel- en gelddonateurs. Want soms is het nodig dat lokale voedselbanken gezond voedsel bijkopen. Dus bij ons zijn niet alleen klanten welkom maar ook donateurs en vrijwilligers. Voel je welkom en sluit je bij ons aan. Dan zorgen we er samen voor dat iedereen voldoende, gezond en lekker kan eten.

Icon_wordt vrijwilliger

Word vrijwilliger

Wil jij ook vrijwilliger worden bij de voedselbank en onderdeel worden van onze gezellige en bevlogen teams? Klik hier voor een overzicht met onze vacatures. 

Icon_geef een donatie

Doneer een geldbedrag

Met elke € 5 kunnen we een gezin voorzien van een voedselpakket en ervoor zorgen dat er gezonde en lekkere maaltijden gemaakt kunnen worden. Help jij mee?

Icon_doneer-voedsel

Doneer voedsel

Door voedseldonaties helpen we huishoudens die hulp het hardst nodig hebben. Wil jij of jouw bedrijf ook voedsel geven?

Organiseer een actie

Wil je zelf of samen met familie, vrienden of collega’s
in actie komen voor de voedselbanken?

Andere mogelijkheden om bij te dragen

Help als bedrijf

De voedselbanken bieden directe voedselhulp aan mensen die het financieel tijdelijk zelf niet redden. Door de oplopende energiekosten en de stijgende prijzen ……….

Grote giften

Wist je dat je belastingvoordeel krijgt als je een donatie vastlegt in een schenkingsovereenkomst? Je schenkt dan jaarlijks een vast bedrag over een periode van vijf jaar of langer ………

Alles over nalaten

Denk jij na over jouw nalatenschap en testament? Bij het nalaten van geld of goederen aan Voedselbanken Nederland steun je onze missie. Je bespaart ook belasting als je de fiscale regels………