Met elke € 5 kunnen we een gezin voorzien van een voedselpakket.

  Ik doneer als

  Kies een bedrag

  Kies een bedrag

  Gegevens

  * = verplicht in te vullen

  Contactpersoon van het bedrijf

  Het is mogelijk om een factuur te ontvangen van je donatie.
  Stuur dan een email naar teamfondsenwerving

  Gegevens

  * = verplicht in te vullen

  Betaalwijze

  Betalen met:

  Kies een bank:

  Banknummer

  Nieuwsbrief

  Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de voedselbanken? Elke kwartaal verschijnt de Voedselbank Vitamine, onze gratis nieuwsbrief.

  Wat doen wij?

  Meer dan 180.000 mensen per jaar krijgen steun van de voedselbank. In 2021 hebben we 44 miljoen producten uitgedeeld. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen, het milieu minder wordt belast en meer mensen toegang hebben tot voedsel. We werken uitsluitend met vrijwilligers (13.000) en hebben dus geen loonkosten.

  Waarom is er geld nodig?

  De voedselbanken bieden directe voedselhulp aan mensen die het financieel tijdelijk zelf niet redden. Door de oplopende energiekosten en de stijgende prijzen van de boodschappen zien voedselbanken het aantal mensen dat om hulp vraagt toenemen

  Waar wordt mijn donatie voor gebruikt?

  Jouw bijdrage hebben we hard nodig om wekelijks voedselhulp te verstrekken. Onze kosten zitten in huisvesting, gas, licht, water, transportmiddelen, brandstof, koel- en vriesopslag, onderhoud, verzekeringen etc. Het kost ons 5 euro om een gratis pakket aan een gezin te kunnen verstrekken.

  Veelgestelde vragen

  Doneer met een overschrijvingIcon/Plus smallIcon/Minus small

  Je kunt een bedrag overmaken ten name van Voedselbanken Nederland onder vermelding van “Gift” op bankrekeningnummer: NL21RABO0107150824

  Kan ik geld ophalen of een activiteit organiseren?Icon/Plus smallIcon/Minus small

  Ja speciaal daarvoor hebben we de kom-in-actie pagina: klik hier.

  Factuur ontvangen van je donatieIcon/Plus smallIcon/Minus small
  Donatie stopzettenIcon/Plus smallIcon/Minus small

  Een opzegging van een machtiging ontvangen we bij voorkeur per mail naar donateurs@voedselbankennederland.nl met uw naam en adresgegevens, donateurnummer en bankrekeningnummer.

  Een brief sturen kan ook. Graag onder vermelding van uw naam en adresgegevens, donateurnummer en bankrekeningnummer naar: Voedselbanken Nederland, t.a.v. Donateursadministratie, Meidoornkade 19, 3992 AG Houten.

  Nalatenschap en testamentIcon/Plus smallIcon/Minus small

  Denk jij na over jouw nalatenschap en testament? Bij het nalaten van geld of goederen aan Voedselbanken Nederland steun je onze missie. Je bespaart ook belasting als je de fiscale regels op dit gebied goed toepast.

  Heb je geen testament? De wet bepaalt wie jouw erfgenamen zijn. Wil je zelf bepalen hoe jouw nalatenschap wordt verdeeld, dan is het belangrijk om een testament te maken. Jouw notaris kan je hierbij helpen. Meer informatie vind je op de website van goednalaten.

  Wil je meer informatie over het nalaten van geld of goederen aan Voedselbanken Nederland? Stuur ons een bericht en we nemen contact met je op.

  Schenken met belastingvoordeelIcon/Plus smallIcon/Minus small

  Wist je dat je belastingvoordeel krijgt als je een donatie vastlegt in een schenkingsovereenkomst? Je schenkt dan jaarlijks een vast bedrag over een periode van vijf jaar of langer. De gift kun je volledig aftrekken bij je belastingaangifte.

  Waarom deze manier van doneren?

  Met een schenkingsovereenkomst draag je structureel bij aan onze missie. Bovendien ontvang je van de belastingdienst een groot deel van je gift terug.

  Schenken met belastingvoordeel, zo werkt het

  Eenmalige gift
  Onder vermelding van gift maak je een bedrag over naar:

  NL21 RABO 0107 1508 24 (ten name van Vereniging van Nederlandse Voedselbanken)

  Jouw gift is aftrekbaar van de belasting binnen het kader van de wet. Meer weten over eenmalige giften? Lees meer.

  Periodieke gift
  Schenk je tenminste vijf jaar achter elkaar hetzelfde bedrag, dan is jouw gift vanaf de eerste euro volledig aftrekbaar van de belasting. Jouw schenking moet dan wel in een schenkingsovereenkomst of notariële akte worden vastgelegd. Meer weten over deze mogelijkheid?  Klik hier.

  Wat zijn de voorwaarden?

  Niet alle structurele donaties vallen onder de term periodiek schenken. Je komt in aanmerking voor belastingvoordeel als je aan de onderstaande voorwaarden voldoet:

  1.De periodieke schenking is schriftelijk vastgelegd in een schenkingsovereenkomst.
  2.De donatie loopt vijf jaar of langer.
  3.De gift is elk jaar hetzelfde bedrag.

  Let op: je kunt een overeenkomst alleen aangaan voor toekomstige giften. Donaties die vóór de ingangsdatum van de overeenkomst aan Voedselbanken Nederland zijn geschonken, rekent de Belastingdienst niet mee.

  Hoe ga je een overeenkomst aan?

  Een periodieke schenkingsovereenkomst is kosteloos en makkelijk te regelen. Stuur ons een berichtje en we gaan het voor je regelen.

  Voedselbanken Nederland wil voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat houdt in dat we op een zorgvuldige wijze met persoonsgegevens omgaan en deze op de juiste manier verwerken. Klik hier voor ons privacystatement.

  Voor details van de overeenkomst verwijzen wij je naar de site van de belastingdienst.

  Meer manieren om te steunen

  Help mee

  Word vrijwilliger

  Wil jij ook vrijwilliger worden bij de voedselbank en onderdeel worden van onze gezellige en bevlogen teams? Klik hier voor een overzicht met onze vacatures. 

  Doneer een geldbedrag

  Met elke € 5 kunnen we een gezin voorzien van een voedselpakket en ervoor zorgen dat er gezonde en lekkere maaltijden gemaakt kunnen worden. Help jij mee?

  Voedsel

  Doneer voedsel

  Door voedseldonaties helpen we huishoudens die hulp het allerhardst nodig hebben. Wil jij of jouw bedrijf ook voedsel geven?