Word vrijwilliger

Wil jij ook vrijwilliger worden bij de voedselbank? Klik hier voor een overzicht met onze vacatures. Alle voedselbanken in Nederland werken uitsluitend met onbetaalde professionals. Niemand wordt betaald; ook bestuur en staf niet. De vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken. Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen. 

Je bent welkom als vrijwilliger

Bij onze 177 lokale voedselbanken geven we iedere week gezonde en lekkere voeding aan onze klanten. Want ook als het tegenzit en je niet kunt rondkomen, moet iedereen in Nederland goed kunnen eten. Daar zorgen we met onze vrijwilligers en vele leveranciers graag voor. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, werken we met bijna 14.000 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn stuk voor stuk bevlogen, werken in goede sfeer samen en hebben allemaal iets over voor de ander. Elke week helpen we ongeveer 120.000 klanten. Dat is best een uitdaging iedere dag. Dat helpen lukt doordat vele handen licht werk maken. Samen met alle vrijwilligers zorgen we ervoor dat we alle klanten professioneel en servicegericht helpen.  

We verwachten dat het aantal gezinnen dat ons nodig heeft de komende tijd verder toeneemt. Dus ook het aantal handen dat we nodig hebben. Je raadt het al, jouw hulp als vrijwilliger kunnen we goed gebruiken. Dus kom helpen in onze professionele maar vooral gezellige teams waar je met iedere achtergrond een steentje kunt bijdragen. Of je nu voedsel wilt uitdelen aan onze klanten of een specialistische, logistieke functie zoekt, bij de voedselbanken vind je voldoening en uitdaging in tal van functies.

Vrijwilligerswerk dat het verschil maakt