20 december 2022

Olcay Gulsen verrast Voedselbanken met extra geld Postcode Loterij

Een grote verrassing voor de Voedselbanken. Bij een bezoek van onze ambassadeur Olcay Gulsen ontvangen wij mooi nieuws. In een doos vol cadeaus bleek óók een cheque van 900.000 euro van de Postcode Loterij te zitten. Een welkom bedrag voor onze organisatie nu we het aantal klanten flink ziet stijgen.

Caroline van der Graaf-Scheffer, Bestuurslid Voedselbanken Nederland werd door Olcay verrast: “Wat zijn we verrast door de bijna verdubbeling van de jaarlijkse bijdrage die we van de Postcode Loterij krijgen. Want hoewel we zo graag willen dat we overbodig zijn, zijn we harder nodig dan ooit. Het kan iedereen overkomen om de Voedselbank nodig te hebben en we willen ook klaar staan voor iedereen. Daarom is dit ontzettend welkom. Deelnemers van de Postcode Loterij: dit is ongelooflijk belangrijk voor ons, we willen jullie heel erg bedanken.”

Olcay Gulsen, ambassadeur van Voedselbanken Nederland: ‘In Nederland leven zoveel kinderen in armoede, daar moeten we oog voor blijven houden. Ik weet wat het is. Als kind ben ik zelf in armoede opgegroeid. Het is ontzettend fijn dat de Voedselbanken families kunnen helpen met steun van de Postcode Loterij.’

Steeds meer mensen moeite betalen boodschappen

172 voedselbanken steunen inwoners van Nederland door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Momenteel krijgen zo’n 120.000 mensen elke week hulp van de voedselbank. Hiervoor werken zij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Ze zorgen er samen voor dat mensen in armoede worden geholpen, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Onder meer door hoge energieprijzen en gestegen prijzen in de supermarkten hebben steeds meer mensen moeite om hun boodschappen te betalen. De laatste 2 maanden is het aantal klanten zelfs met 25 procent gestegen. een ongekende groei.

Voedselbanken Nederland ontvangt sinds 2013 een jaarlijkse bijdrage van €500.000 van De Postcode Loterij. De Postcode Loterij verhoogt deze bijdrage naar €900.000. Deze verhoging helpt Voedselbanken Nederland ook in deze moeilijk tijden mensen te helpen.

Heel erg veel dank aan alle deelnemers van De Postcode Loterij!

Foto: Olcay Gulsen met Caroline van der Graaf-Scheffer van Voedselbanken Nederland

Fotocredits: Jurgen Jacob Lodder

 

Gerelateerd nieuws