22 mei 2024

Burgemeester Van Zanen opent op 7 juni 2024 Het Pasta Gilde

Het Pasta Gilde is speciaal voor voedselhulp binnen Nederland opgericht. De non-profit organisatie levert deze voedselhulp in de vorm van gratis kwaliteitspasta voor mensen die het meest kwetsbaar zijn. Het Pasta Gilde doet dit door kwaliteitspasta te produceren gefinancierd met de verkoop van pasta. Voor elk verkocht pak pasta wordt een pak pasta gedoneerd aan Voedselbanken Nederland.

Het afgelopen jaar is gewerkt aan het opzetten van een eigen productiefaciliteit in winkelcentrum MegaStores Den Haag. Sinds een maand zijn we aan het proefdraaien, waardoor de Voedselbank Haaglanden al de eerste 1.000 zakken pasta kon uitdelen. Op 7 juni om 16:00 uur opent burgemeester Jan van Zanen de nieuwe productiefaciliteit. Het Pasta Gilde speelt met zijn productiefaciliteit in op een groeiende behoefte aan voedselhulp in Nederland. Het Pasta Gilde is vastbesloten om een positieve impact te hebben op de voedselproblematiek in Nederland.
Het Pasta Gilde is een stichting zonder winstoogmerk met ANBI status en werkt nauw samen met Voedselbanken Nederland. Voor meer informatie over Het Pasta Gilde en haar activiteiten, bezoek www.pastagilde.nl.

Fun facts:

  • De productiefaciliteit in winkelcentrum MegaStores Den Haag heeft een initiële capaciteit van 1.200 kilo per dag. Hiermee kunnen wij elke dag 2.000 gezinnen voorzien van een pastamaaltijd
  • In de nieuwe productiefaciliteit produceert Het Pasta Gilde langzaam gedroogde kwaliteitspasta van hoge kwaliteit op basis van Durum Semolina tarwebloem. Deze hoogwaardige bloem wordt rechtstreeks geïmporteerd uit Italië. Onze pasta heeft daardoor meer dan 10% vezels.
  • Het Pasta Gilde maakt op dit moment 4 soorten pasta: Caserecce, Penne, Maccheroni en Conchigli. De eerste pastapers heeft een capaciteit van 200 kg per uur, is watergekoeld en voorzien van bronzen matrijzen voor een betere kwaliteit pasta.

Quotes Jeroen van Rotterdam, voorzitter van Het Pasta Gilde:

  • “Onze nieuwe productiefaciliteit geeft ons de mogelijkheid om kwaliteitspasta in grote hoeveelheden te produceren en te doneren aan Voedselbanken Nederland”
  •  “Deze stap stelt ons in staat om meer mensen te bereiken die afhankelijk zijn van voedselhulp. In deze productiefaciliteit maken we langzaam gedroogde kwaliteitspasta en kunnen we opschalen tot wel 2 miljoen pakjes per jaar.”
  • “In Nederland zijn meer dan 100.000 mensen afhankelijk van Voedselbanken Nederland. Onze focus ligt primair op het leveren van kwalitatieve voedselhulp aan de meest kwetsbaren in onze samenleving. Daarnaast zullen we ons richten op educatie rondom voedselproductie.”

 

Het Pasta Gilde wordt gesponsord door Fonds 1818, Stichting Wij en de Maatschappij, Amvest, COD, Stramark en Savills

 

Gerelateerd nieuws