Structuur van de organisatie

Landelijke organisatie

De Vereniging van Nederlandse Voedselbanken, meestal Voedselbanken Nederland genoemd, is de landelijke koepelorganisatie waarbij actueel 171 voedselbanken en tien distributiecentra aangesloten zijn. Voedselbanken Nederland heeft als doel de lokale voedselbanken te ondersteunen bij hun kerntaken.
De landelijke organisatie voert geen operationele activiteiten uit en heeft dus geen eigen klanten en/of uitgiftepunten. Ook bij de landelijke vereniging werken uitsluitend vrijwilligers.

10 Regionale distributiecentra

Voedsel dat we regionaal of landelijk krijgen, wordt via tien regionale distributiecentra (DC’s) verdeeld over de aangesloten voedselbanken.
In dit document treft u de contactgegevens van de DC’s.
Bij de regionale distributiecentra werken eveneens uitsluitend vrijwilligers.

171 aangesloten voedselbanken

Op de homepage van deze website is een oranje blokje weergegeven met zoek lokatie. Daar vindt u alle bij de vereniging aangesloten voedselbanken met hun contactgegevens.
De 171 voedselbanken verspreiden de voedselpakketten via meer dan 500 uitdeelpunten.
Ook de lokale voedselbanken werken alleen met vrijwilligers.

Het Voedselbank Servicecentrum

In Houten is het kantoor van het Voedselbank Servicecentrum (VB-Servicecentrum) gevestigd. Expertteams van vrijwilligers ondersteunen de aangesloten voedselbanken, de DC’s en het bestuur van de landelijke organisatie bij hun dagelijkse werkzaamheden. Zij doen dit zowel vanuit het kantoor in Houten als virtueel, vanuit werkplekken over heel Nederland.

Klik hier voor meer informatie over het VB-Servicecentrum en de expertteams.

Meer informatie over de organisatiestructuur is in dit document te vinden.