Films en video’s

Er zijn veel foto’s en video’s gemaakt over het werk van de voedselbanken. Als je zoekt op Youtube vind je van alles. Op deze pagina tonen we een selectie.

Voorbeeld van een voedselbank in corona-tijd

Winkelconcept

Steeds meer voedselbanken stappen over naar uitgifte van voedsel in een winkel. Klanten krijgen geen pakketten meer aangereikt in een kratje, maar kunnen zelf hun boodschappen pakken. Samen met een gastvrouw of gastheer.

Op dinsdag 3 maart 2020 heeft het nieuwsprogramma “Hart Van Nederland” in de middageditie er een item over gehouden. Hierbij de uitsnede met betrekking tot de voedselbanken in Nederland.

 

Bij VB Arnhem ziet dat er als volgt uit

Voedselbank Arnhem

Voedselbanken Nederland wil landelijk meer mensen helpen. Dit doen zij onder andere door het supermarktconcept.Voedselbank Arnhem heeft ook zo’n concept!

Geplaatst door RTV Arnhem op Maandag 28 januari 2019

En hier is nog een voorbeeld uit Leiden

Kerstacties

Honderden medewerkers van Mars, NIBC, Shell, Unilever en Upfield (het bedrijf achter Becel en Blue Band) hebben eind 2018 in Rotterdam en Veghel de handen uit de mouwen gestoken om alle 35.000 gezinnen die toen in Nederland afhankelijk waren van de voedselbanken te voorzien van een kerstpakket, samen met voedselbank-ambassadeurs René Froger en Danny Blind. De pakketten bevatten verschillende voedingsmiddelen en zijn samengesteld met de hulp van Dr. Oetker, Mars, NIBC, Shell, Unilever en Upfield.

Op bezoek bij enkele voedselbanken

Het werk van de voedselbanken is uitstekend in beeld gebracht in onderstaande filmpjes.

Speciaal voor kinderen

Het NOS Jeugdjournaal besteedde vrijdag 14 december 2018 aandacht aan kinderen uit groep 8 van basisschool de Starter in Groningen. Zij zamelen voedsel, speelgoed, kleding en geld in voor  Voedselbank Groningen. Klik hier voor het filmpje, waarin onder andere ook de mooie supermarkt van Voedselbank Groningen is te zien.

Op 11 november 2018 nam het KRO-NCRV kinderprogramma Willem Wever een kijkje bij de voedselbank. De opname is hier te zien (van 14:20 tot 22:20 minuten).

Samenwerking Soupalicious

Het Amsterdamse bedrijf Soupalicious maakt voor de voedselbanken onder de naam Souprise maaltijdsoepen van afgekeurde groenten zoals kromme wortels en gekke courgetten. Kijk hier voor een filmimpressie van RTV NH.

Onderstaand een filmpje over de samenwerking tussen cateraar ISS Facility Services en Soupalicious.

En hieronder een impressie hoe Eindhoven geniet van Soupalicious:

Vrijwilligers bij Voedselbank Haarlemmermeer hebben een mooie database aangelegd met filmpjes over de dagelijkse praktijk bij de voedselbanken. U vindt ze op het kanaal van voedselbank.tv.

Voedselbank Alblasserdam

“Je hoeft maar een paar afslagen te missen en je zit in de problemen. Denk aan ontslag, scheiding, ziekte. Het kan iedereen overkomen.” Dat is het begin van onze promofilm gemaakt door Leonard van der Kuijl. Een promofilm? Ja! Want wij willen dat iedereen die onze hulp goed kan gebruiken, contact met ons opneemt.

Voedselbank Druten

Hieronder is een animatiefilm van de voedselbank Druten te zien: Klik op het pijltje