Ambassadeur Serdar Gözübüyük

Serdar Gözübüyük is ambassadeur voor Voedselbanken Nederland sinds 23 maart 2020.

Serdar Gözübüyük is één van Nederlands meest bekende scheidsrechters. Hij fluit zowel topwedstrijden in de Nederlandse eredivisie als ook in de Europa en Champions League. Daarnaast is hij succesvol ondernemer.

Voor Serdar is het onacceptabel dat er in Nederland kinderen opgroeien in armoede. Dat is een van de redenen waarom hij besloot ambassadeur te worden van Voedselbanken Nederland.

Toen hij een dag meehielp bij Voedselbank Amsterdam, werd hij echt overtuigd van het goede werk dat de vrijwilligers verrichten. Serdar: ‘Als ik zie met hoeveel inzet en passie alle vrijwilligers zich inzetten krijg ik kippenvel. De voedselbank is enorm belangrijk. Dat zie je ook terug in de cijfers. De voedselbanken hebben te maken met een structurele groei, dit jaar ontvangen 40.000 gezinnen wekelijks voedselhulp. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan kan leveren’.

Als ambassadeur ondersteun je de voedselbanken bij diverse activiteiten. Vaak zetten ambassadeurs zich in voor acties van bijvoorbeeld retailers of tijdens Missie 538. Serdar: ‘De Lidl heeft een speciale kerstactie georganiseerd voor klanten van de voedselbanken. Namens de voedselbanken heb ik de waardecheque in ontvangst mogen nemen van de Lidl, supermooi dat retailers als Lidl zich hard maken voor kwetsbare mensen in de samenleving!

Serdar hoopt nog lang ambassadeur van de voedselbank te mogen blijven en samen met alle vrijwilligers goed werk te blijven verrichten. Serdar: ‘Ik hoop dat steeds meer mensen inzien hoe belangrijk de voedselbank is. Hoe mooi zou het zijn als we meer support kunnen krijgen om sommige zaken nog beter voor elkaar te krijgen’.

Bekijk hier onze andere ambassadeurs.