Ere-ambassadeur René Froger

René Froger is vanaf 1 september 2012 ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Hij is zanger en bn‘er. Als dank voor het vele werk dat René geheel belangeloos de afgelopen jaren voor de voedselbank heeft verricht, is hij op 1 september 2021 benoemd tot ere-ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Onder andere om deze reden hebben we hem het hemd van het lijf gevraagd. 

Waarom ben je ambassadeur van Voedselbanken Nederland geworden?   

“In 2008 heb ik met mijn gezin de serie “Effe geen cent te makken” gemaakt, in samenwerking met de voedselbank. Ik was meteen geraakt door de verhalen van klanten en vrijwilligers van de voedselbank. Met de serie hoopten we het taboe op armoede te doorbreken en aan te tonen dat even niets te makken hebben ons allemaal kan overkomen en juist steun en hulp zoeken dit kan doorbreken. Ik stond meteen met beide benen op de grond en ik wist gelijk dat ik wilde helpen. Ambassadeur voor de voedselbanken worden was na deze serie een heel logische keuze voor mij”.     

Wat vind je van de voedselbank?    

“Ik hou van de voedselbank! Dat klinkt misschien heel vreemd maar elke keer weer wordt ik geraakt door alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten. Dat geeft mij zoveel inspiratie! Ik hou ook van de voedselbank omdat ze zorgen voor anderen. En daar alles voor doen. Daar draag ik ook graag mijn steentje aan bij”.       

Wat doe je als ambassadeur?   

“Ik zet me in voor acties van retailers en andere organisaties om de voedselbank te steunen. Bijvoorbeeld Douwe Egberts: jaarlijks worden DE punten door Lionsclubs Nederland ingezameld voor pakken DE koffie, DE schenkt daar nog eens extra pakken bovenop. Als ambassadeur neem ik de symbolische waardeoverdracht in ontvangst namens de voedselbank. Of Missie 538 in december 2020, daar heb ik me hard gemaakt voor zoveel mogelijk donaties aan de voedselbank. Daarnaast zet ik me in om de juiste mensen aan tafel te krijgen voor de voedselbank. Als bekend persoon heb ik vaak net iets meer ingangen en ik maak daar graag gebruik van om zaken voor elkaar te krijgen. Plus het feit dat ik niet snel met NEE als antwoord genoegen neem hahaha”.  

Heb je nog tips voor ons?   

“Ik vind het fantastisch om te zien wat de voedselbank allemaal doet. Ze hebben heel veel gerealiseerd met een enorme toewijding. De voedselbank is een bank die niet zou moeten bestaan. Maar wel een bank waar je altijd op kunt vertrouwen en die ongelooflijk belangrijk is voor klanten. Zolang de voedselbank nodig is, blijf ik me graag inzetten!”.

Bekijk onze andere ambassadeurs