Ambassadeur René Froger

René Froger is sinds 1 september 2012 ambassadeur van Voedselbanken Nederland. René nam in 2008 samen met zijn vrouw Natasja deel aan het programma “Effe geen cent te makken”. René voelt zich betrokken bij de armsten in de samenleving en helpt de voedselbanken met hart en ziel. Vooral bij landelijke activiteiten vertegenwoordigt René Voedselbanken Nederland.
Op zijn website en Facebook besteedt René regelmatig aandacht aan het werk van de voedselbanken.

René over zijn ambassadeurschap

“Toen ik officieel als Ambassadeur van Voedselbanken Nederland benoemd werd, heb ik de belofte gedaan om vanuit mijn hart de broodnodige boodschap van de voedselbank bij heel veel Nederlanders onder de aandacht te brengen. Dat het fenomeen verborgen armoede in Nederland enorm leeft in de Nederlandse samenleving, is wel gebleken in mijn tv-programma “Effe geen cent te makken”. 
Iedere week weer voorzien de voedselbanken ruim 30.000 gezinnen van een voedselpakket, omdat zij niet meer rond kunnen komen. Jaarlijks helpen we 132.500 mensen. Als ambassadeur zie ik het als mijn persoonlijke missie om overheid, politiek en media meer te betrekken bij de uitdagingen die de voedselbanken in Nederland in de komende jaren te verwerken krijgen.”

Bekijk hier onze andere ambassadeurs.