Ambassadeur Olcay Gulsen

Olcay Gulsen is een Nederlandse modeontwerpster, onderneemster en een mediapersoonlijkheid. Olcay werd geboren in Waalwijk en groeide op in een gezin met vier zussen en een broer. Haar vader had schizofrenie en was gewelddadig. Olcay weet wat het is om als kind op te groeien in armoede.

Waarom ben je ambassadeur van de voedselbank geworden?

“Ik ben zelf opgegroeid in armoede in tijden dat er nog geen voedselbanken waren in Nederland. In een rijk land als Nederland zou niemand honger mogen hebben. Dat is de reden dat ik me inzet voor Voedselbanken Nederland”.

Wat vind je van de voedselbank?

“De voedselbank is een fantastische organisatie die op enorm efficiënte wijze wekelijks gezinnen van voedsel voorziet en dat met uitsluitend vrijwilligers. Dat is heel indrukwekkend”.

Wat doe je als ambassadeur van de voedselbank?

“Dat is heel uiteenlopend en dat maakt het ook zo veelzijdig en leuk. Ik word bijvoorbeeld gevraagd om aanwezig te zijn op een partner event die zich inzet om donaties of voedsel in te zamelen voor de Voedselbank. Ik heb meegeholpen aan een podcast die zich richt op het werven van vrijwilligers voor de Voedselbank. Ook ben ik bij een lokale voedselbank geweest om mee te helpen voedselpakketten in te pakken voor klanten”.

Heb je nog tips voor ons?

“Ik vind het heel jammer dat de voedselbank als iets negatiefs wordt gezien en dat veel klanten zich schamen om bij ons aan de deur te kloppen. Terwijl het werk wat alle vrijwilligers doen heel waardevol is en klanten ook echt geholpen worden. Juist door voedselhulp te aanvaarden, kunnen klanten een stap voorwaarts maken omdat er minder stress is over voedsel. Dat het beeld van de voedselbank positiever gekleurd wordt zou heel fijn zijn”.  

Bekijk hier onze andere ambassadeurs