Ambassadeur Kjeld Nuis

Kjeld Nuis is een Nederlandse langebaanschaatser, gespecialiseerd in korte en middellange afstanden. Sinds 2021 is Kjeld ambassadeur van Voedselbanken Nederland.

Waarom ben je ambassadeur van Voedselbanken Nederland geworden?

“Ruim 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens, waaronder een groot aantal kinderen. Zelf heb ik een zoon en ik moet er niet aan denken dat hij met honger naar school zou moeten gaan. Het is geweldig dat de voedselbanken gezinnen die financieel te weinig armslag hebben wekelijks ondersteunen met voedselhulp. Als topsporter ga ik bewust om met voeding. Ik gebruik kwalitatief goede en gezonde producten en ga zorgvuldig om met voedsel. Net als de voedselbank die door voedselhulp te geven ook verspilling van goed voedsel voorkomt”.

Wat vind je van de voedselbank?

“Ik ben verrast door de impact en de omvang van de voedselbank. Het spreekt me ook aan dat er bij de voedselbank alleen maar vrijwilligers werken. Zelfs het bestuur bestaat uit vrijwilligers! Niets blijft dan ook aan de strijkstok hangen. Aan een dergelijke organisatie draag ik graag mijn steentje bij.”

Wil je verder nog iets delen?

“Ik ben fan van de voedselbank! Ik wil graag inspirator voor de organisatie zijn en bijvoorbeeld met andere BN-ers een boegbeeld vormen voor de voedselbank: loyaal en betrokken zijn!”

De andere ambassadeurs van Voedselbanken Nederland