Ambassadeur Frank Dane

Frank Dane is ambassadeur voor Voedselbanken Nederland sinds oktober 2020. Frank Dane is één van Nederlands meest bekende radio-dj’s. Hij presenteert De 538 Ochtendshow en schuift regelmatig aan als entertainment-deskundige bij RTL Boulevard.

Ambassadeur Voedselbanken Nederland

In de voorbereidingen van de campagne Missie 538 voor de voedselbank, liep Frank Dane een dag mee bij Voedselbank Haaglanden. Toen hem daar werd gevraagd of hij ambassadeur van Voedselbanken Nederland wilde worden, was hij meteen enthousiast. “Wat een geweldige hulp biedt de voedselbank. En dat elke week weer. Vanaf de inzameling tot aan de uitgifte. En dat allemaal door vrijwilligers. Dat niemand een cent krijgt voor het werk maakt de voedselbank zo’n zuivere organisatie met alleen maar mensen met het hart op de juiste plaats. Ik vind het een eer om hier bij te mogen horen en als ambassadeur mijn bijdrage te leveren”.

Missie 538 voor de voedselbank

Als ambassadeur ondersteun je de voedselbanken bij diverse activiteiten. Vaak zetten ambassadeurs zich in voor acties van bijvoorbeeld retailers of tijdens Missie 538. Frank: “Eind vorig jaar organiseerden we bij Radio 538 een eerste editie van Missie 538 voor de voedselbank. We gooiden de programmering om, luisteraars konden in ruil voor een donatie een plaatje aanvragen, er werden door het hele land initiatieven gestart en samen met de andere dj’s zetten we alles op alles met maar één missie: zoveel mogelijk geld ophalen voor de voedselbank. Met ruim een miljoen euro waarmee in totaal bijna 225.000 voedselpakketten konden worden samengesteld, was Missie 538 meer dan geslaagd”.

Frank hoopt nog lang ambassadeur te blijven voor de voedselbank. Frank: “Armoede en geen geld hebben voor voedsel levert zoveel stress op, dat maakt de voedselbank met wekelijkse voedselhulp een beetje minder erg. Ik draag hier graag nog lang mijn steentje aan bij”.

Bekijk hier onze andere ambassadeurs