Ambassadeur Danny Blind

Danny Blind is een voormalig Nederlandse profvoetballer van Sparta Rotterdam, Ajax en het Nederlands elftal. Hij had diverse functies bij Ajax, is bondscoach geweest van het Nederlands elftal en is sinds april 2018 commissaris bij Ajax. Danny is vanaf 2018 ambassadeur van Voedselbanken Nederland.

Waarom ben je ambassadeur van Voedselbanken Nederland geworden?

“Omdat ik het gelukkig goed heb, help ik graag mensen die het wat minder hebben en bij de voedselbank klant zijn. Dat geldt helaas voor best een grote groep.”

 Wat vind je van de voedselbank?   

“De voedselbank zou er natuurlijk helemaal niet hoeven te zijn in zo’n rijk land als Nederland. Maar voor de mensen die gebruik maken van de voedselbank is het mooi dat deze organisatie bestaat! Meer dan 10.000 vrijwilligers voorzien wekelijks mensen van voedsel. Allemaal belangeloos, dat is toch fantastisch!”

Wat doe je als ambassadeur?

“Dat verschilt per keer. Ik heb bijvoorbeeld voor de statiegeldactie van de Dirk van de Broek een waardecheque in ontvangst mogen nemen voor de voedselbank. Voor het 8e jaar op rij had Dirk van de Broek deze actie georganiseerd. Dat is natuurlijk geweldig en ik zet me daar graag voor in. Daarnaast probeer ik mijn steentje bij te dragen door het werk van de voedselbank uit te dragen in de media.”

Heb je nog tips voor ons?   

“De voedselbank staat als een huis! Ik denk dat het goed is om zoveel mogelijk aandacht voor de voedselbank te blijven vragen, zodat we mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank kunnen blijven helpen. Nogmaals hulde voor alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken!”

Bekijk hier onze andere ambassadeurs