“Wat een enorm bedrag!” Gift van 1 miljoen euro van Postcode Loterij

Houten, 31 maart 2020 – “Het is ongelofelijk hoeveel steun we krijgen, en nu ook nog dit enorme bedrag!”, zegt Pien de Ruig, woordvoerder Voedselbanken Nederland, enigszins opgelucht. Naast de jaarlijkse bijdrage van 500.000,- euro die de organisatie al afgelopen week ontving van de Postcode Loterij, komt de loterij nu op een eerste verzoek daartoe over de brug met 500.000,- euro extra. “Wij voelen ons zeer gesteund in ons streven directe voedselhulp aan de armste mensen in ons land te bieden, en onder deze barre omstandigheden dit te kunnen blijven volhouden. Wij bedanken de deelnemers van de loterij waardoor dit mogelijk is. Het bijzondere aan deze schenkingen is dat wij het meteen krijgen bijgeschreven én mogen gebruiken daar waar wij zien dat het het hardst nodig is. Dat is geweldig.”, aldus De Ruig.  

Calamiteitenfonds voor continuïteit voedselhulp
De voedselbanken zien het aantal aanvragen om voedselhulp toenemen als gevolg van de coronacrisis. Met behulp van een actie voor het speciaal hiervoor opgerichte calamiteitenfonds zamelt Voedselbanken Nederland geld in om eten (bij) te kopen nu de toevoer stokt, om de extra distributiekosten te betalen (zoals van bezorging) en extra kosten vanwege de hygiënemaatregelen te kunnen dragen. Daarvoor is naar schatting 10 miljoen euro nodig. Uit dit fonds kunnen de voedselbanken snel financiële ondersteuning ontvangen zodat zij kunnen doorgaan met het uitdelen van voedselpakketten of, als sluiting onvermijdelijk is, andere maatregelen kunnen nemen om voedselhulp aan kwetsbare huishoudens te garanderen.

Margriet Schreuders, hoofd Goede Doelen van de Postcode Loterij: “Dit is een tijd waarin we elkaar juist nodig hebben. Wij hoorden natuurlijk ook dat er weinig voedsel overblijft op dit moment voor de voedselbanken en dat er distributieproblemen zijn omdat oudere, gespecialiseerde vrijwilligers uitvallen. De noodkreet van Voedselbanken Nederland kwam dus niet onverwachts en we zijn trots dat wij in staat zijn om, bij uitzondering bovenop de recente vaste jaarlijkse schenking, aan dit verzoek direct tegemoet te komen. We weten dat we daarmee ook aan de wens van veel van onze deelnemers voldoen.”   

31 reacties

  1. Geweldig wat een mooi gebaar, ben zelf lid van de postcodeloterij en dit is een bijzonder goed doel!!

 1. Zeer goede actie van jullie.
  Daar worden weer veel gezinnen mee geholpen, in deze bizarre tijd.

  1. Wat geweldig van de postcodeloterij zeker nu hebben de mensen het zwaar geweldig

 2. Ben blij dat we aan de postcodeloterij meedoen, nu zien we wat er met het geld gebeurt.

 3. Dat is geweldig ,en de kleine bijdrage die we kunnen ondersteunen ,door mee te doen !Fantastisch om de voedsel ban zo een Injectie te schenken Klasse ,!!!

 4. Geweldig initiatief. Meer doen met het geld en de grote prijzen kleiner maken.
  Meer goed doelen steunen.

 5. Eindelijk een goed doel. In eigen land komt ook ruim 70 miljoen binnen elke maand van 3 loterijen en daar betalen we bijna allemaal aan mee dus….
  GRAAG GEDAAN VAN ONS ALLEN DIE MEE SPELEN

 6. Dit is waarom we meedoen met de postcodeloterij. Heel goed van jullie om dit goede doel extra te steunen.

 7. Geweldig hoe iedereen opstaat om toch voor degene die het zwaarst hebben voorzien worden van voedsel en levensmiddelen. GEWELDIG in 1 woord. Nederland is zeker solidair en tuurlijk via de loten van postcodeloterij draagt u er ook in bij.

 8. Een van de best mogelijke donaties die nu gedaan moeten worden.
  Dus blij dat ik lid ben van de postcode loterij! Als deze coronacrisis lang gaat duren dan wat mij betreft is zo’n gift van 5 ton voor herhaling vatbaar!

 9. Geweldig ik doe mee met 1 Lot. Ik kan niet meer loten kopen. Heb maandag 10 euro over gemaakt. Met de mededeling dat als ik kon meer zou geven. Door dit bedrag kunnen ze toch weer mensen helpen.

 10. Zelf al jaren lid van de #postcodeloterij en sta 1000% achter de actie!
  Vooral met mijn werk en vrijwilligerswerk veel te maken met armoede in Nederland en met het #coronavirus zijn deze giften echt nodig!

  #Activeerkracht #iedereenteltmee #trotsopNederland #bhag

 11. Ik ben blij dat ik aan de loterij al jaren mee doen nu heel blij met deze steun.

 12. Ja geweldig van de postcodeloterij. Wij doen al heel wat jaren mee. En hebben het nog goed.
  Mensen zijn er genoeg zeker nu die het hard nodig hebben. Suprt dat de postcodeloterij
  Dit doet voor de voetselbanken. Top!

 13. Fantastisch van de postcode loterij ik doe al tig jaren mee.
  Ik ben zelf vrijwilliger bij de voedselbank Gorredijk.
  En hebben vaak moeite om alle mensen van de nodige produkten te voorzien.
  Ik hoop dat er met het geld meer voedsel bij ons binnenkomt.

 14. Heb 3 loten. Super fijn dat de voedselbanke gesteund worden. Fijn te zien waar het heen gaat. Top postcodeloterij. Respect.

 15. Wat een fantastisch doel! Vooral omdat het voor onze zwakkeren in onze maatschappij is! Ben blij, dat ik met 3 loten een bijdrage geef! Super!

Reacties zijn gesloten.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email