Voedselbanken samen sterk met Campina

Door de Coronacrisis neemt de druk op voedselbanken in Nederland toe. Als langdurige partner van de voedselbanken schroeft FrieslandCampina daarom haar ondersteuning in de komende weken verder op. Want juist in deze tijd moeten huishoudens worden ondersteund, die de hulp het hardst nodig hebben.

Wij proberen elke week ongeveer 25 producten uit de Schijf van Vijf mee te geven aan onze klanten. Met deze donatie van Friesland Campina wordt dat een stuk makkelijker”, vertelt Jan van Veldhuizen, bestuurslid Voedselbanken Nederland.

Een hoger aantal flexwerkers en zzp’ers zit nu zonder werk. Daarom maken nu al steeds meer mensen aanspraak op de voedselpakketten van de voedselbank. Daarnaast merkten voedselbanken dat hun vrijwilligersaantallen terugliepen. Veel vrijwilligers zijn ouder dan 70 jaar en moesten uit voorzorg noodgedwongen thuis blijven. Minder inzetbare vrijwilligers en een grotere vraag naar voedselpakketten zette de voedselbanken voor een probleem.

Juist in deze tijd is het van belang om gezonde en gevarieerde voeding binnen te krijgen. Daarom doneert Campina minimaal 650.000 liter extra aan basis zuivelproducten in de komende 8 weken. Zo wordt elk voedselpakket bovenop de standaard donaties extra voorzien van een literpak Campina halfvolle melk en – yoghurt. Zo helpt Campina circa 40.000 huishoudens van voldoende gezonde basiszuivelproducten te voorzien. Daarnaast stimuleert FrieslandCampina alle medewerkers en leden-melkveehouders hun lokale voedselbank te helpen met het inpakken en uitdelen van voedselpakketten.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email