Unilever pakt samen met anderen 36.150 kerstpakketten in voor de voedselbank

Van 11 tot 18 december pakken honderden medewerkers van Unilever met vele andere bedrijven in totaal 36.150 kerstpakketten in voor de voedselbank. Dit is het grootste aantal pakketten sinds Unilever negen jaar geleden met deze kerstactie begon. De pakketten zijn bestemd voor huishoudens die afhankelijk zijn van de voedselbanken in heel Nederland en bevatten voedingsmiddelen waarmee zij de feestdagen met dierbaren kunnen vieren. Op woensdag 11 december helpt ook voedselbank-ambassadeur René Froger mee.

2 locaties, 16 bedrijven
Het inpakken vindt plaats op 2 verschillende locaties. In Rotterdam wordt op een distributiecentrum van de voedselbanken ingepakt door de medewerkers van Unilever, Shell, NIBC, Oetker, Upfield en Mars, terwijl in Ede bij de firma Bidfood de pakketten worden gemaakt door medewerkers van Bidfood, Riedel, Scoupy, Too good to go, Randstad, Tiqets, Essity, Yacht, Cornelissen transport en Iddink schoolboeken.

Samen staan we sterk
Unilever pakt alweer voor het negende jaar op rij kerstpakketten in voor de voedselbank. Met eigen producten, maar inmiddels ook met producten van andere bedrijven zoals sapfabrikant Riedel. Elk jaar pakt het voedingsmiddelenconcern weer meer kerstpakketten in. Leonard de Mol van Otterloo, Unilever Nederland: “Het is triest dat huishoudens in Nederland afhankelijk zijn van de voedselbank. Toch zijn we blij dat we rond de feestdagen iets extra’s voor hen kunnen doen en dat andere bedrijven zich in de loop van de tijd bij ons hebben aangesloten. Samen bereiken we nog meer gezinnen.

Logistieke uitdaging; groot animo onder medewerkers
Een van die partnerbedrijven is Shell. De organisatie stelt nu alweer een aantal jaar, net als Unilever, 200 medewerkers ter beschikking om bij de Voedselbank kerstpakketten in te pakken. Hilmar van den Dool van Shell: “Het is een behoorlijke logistieke operatie, want de dagelijkse werkzaamheden lopen gewoon door. Maar elk jaar voelen we weer de ambitie om het aantal kerstpakketten te verhogen zodat zoveel mogelijk medewerkers kunnen meedoen. Zij voelen zich heel erg betrokken bij deze actie en staan in de rij om mee te helpen.

Bijzondere feestdagen voor iedereen
De voedselbank is blij met de extra hulp. Pien de Ruig van Voedselbanken Nederland: “In Nederland leven bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Hoewel heel veel mensen in aanmerking komen voor voedselhulp, maakt lang niet iedereen gebruik van de voedselbank. Sommigen weten niet van ons bestaan. Anderen denken dat ze niet in aanmerking komen omdat ze bijvoorbeeld werken of eigen vermogen hebben, en weer anderen schamen zich. We zijn dan ook een aantal extra initiatieven gestart om deze mensen te bereiken. Zeker rond de feestdagen is voedselhulp van groot belang.
De voedselbank kan de vrijwillige bijdragen van de vele helpende bedrijven goed gebruiken en is hen daar zeer erkentelijk voor.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email