Teamuitje

Aanmelden voor een Teamuitje

Ben je op zoek naar een teambuildingsactiviteit of een teamuitje? Heeft jouw organisatie een #hartvoormensen? Kom dan een van onze lokale voedselbanken helpen! De werkzaamheden waar je voor ingezet kunt worden zijn vaak: ompakken van gedoneerd voedsel, inzamelen van voedsel bij supermarkten en het inpakken van voedselpakketten voor de klanten van de voedselbank. Omdat voedselbanken zich aan bepaalde richtlijnen dienen te houden wat betreft voedselveiligheid en privacy is het helaas niet mogelijk om met je team de hele voedselbank te runnen. Natuurlijk zijn de voedselbanken ook erg blij met het acties die leiden tot het doneren van voedsel of geld aan een voedselbank.

De meeste voedselbanken nodigen je team na de activiteit graag uit voor een kopje koffie of thee met een inkijkje in wat er plaats vindt bij een voedselbank tussen het inzamelen voor en uitgeven van voedsel aan onze klanten. Niet iedere voedselbank heeft nu al de mogelijkheid om (grote) teams toe te laten. Afhankelijk van de gemeente en de grootte van de groep kijken we of er mogelijkheden zijn. Laat jouw gegevens achter en we brengen je dan in contact met een voedselbank in de buurt.

De armoedegrens

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen deze mensen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.

Bij de voedselbanken werken 11.700 vrijwilligers. Niemand wordt betaald. Zij delen wekelijks maar liefst 33.000 pakketten uit aan mensen die het hard nodig hebben. Dat is elke week een enorme en uitdagende klus! Onze vrijwilligers hebben dus oprecht een #hartvoormensen. Heeft jouw organisatie ook een #hartvoormensen? Help dan één dag (het #teamuitje) een lokale voedselbank bij jou in de buurt! Wij kunnen hulp op allerlei vlakken gebruiken. Denk aan het inpakken van voedselpakketten, het ophalen van voedsel, verfwerkzaamheden en fondsenwervingsacties.

Doneren

Uiteraard kun je als organisatie ook doneren. Voor € 5,- help je al een gezin aan een voedselpakket. Doneren kan hier.