Voedsel geven

Voedselbanken kopen geen eten maar zamelen voedseloverschotten in. Voedsel dat anders wordt vernietigd. Door voedseldonaties helpen we nu zo’n 5 % van huishoudens die in armoede leven. Momenteel helpen we alleen de mensen die het ’t aller hardst nodig hebben. Wil jij ook voedsel geven?

1 miljoen mensen leven in armoede

Er leven in Nederland bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. We willen graag meer mensen helpen, maar daarvoor is ook meer voedsel nodig.

Creatief met voedsel verzamelen

Gelukkig zijn er heel veel supermarkten, bedrijven, organisaties en particulieren die ons helpen. De Groente en Fruit Brigade in Poeldijk levert elke week honderden kilo’s aan verse groenten en fruit. Voedselbanken mogen bij vrijwel alle filialen van supermarkten in hun gemeente producten ophalen. We zijn creatief om nieuw voedsel te verzamelen. Zo is er appelmoes geproduceerd van Russische boycotappelen. Diverse voedselbanken hebben moestuinen of werken samen met een stadstuin.

We willen voor een gezin wekelijks een gevarieerd pakket samenstellen afgestemd op de grootte van het gezin.

Dat lukt beter met jouw hulp. Heb je een briljant idee voor hoe we meer voedsel kunnen verzamelen? Wil je ook voedsel geven, met jouw bedrijf?  Mail ons via welkom@voedselbankennederland.nl.

Soep doneren via Soupalicious

Wil je gezonde koelverse soepen doneren aan de voedselbank?
Dat kan met Soupalicious. Deze sociale onderneming maakt en verkoopt heerlijke soepen volgens het one-for-one-principe. 1 kom voor jou is automatisch ook 1 kom soep voor de voedselbank bij jou in de buurt.

Alle soepen worden ook nog eens gemaakt van hoogwaardige reststromen waarmee voedselverspilling wordt tegengaan. Samen met zijn afnemers doneerde Soupalicious tot op heden al ruim 300.000 liter oftewel 1,3 miljoen kommen soep aan de voedselbank. In deze winterperiode is het mogelijk om via Soupalicious soepen te doneren aan de voedselbank.

Kosten: 1 euro per liter. Minimale afname is 500 liter.

Wil je soep doneren, neem dan contact op met Soupalicious:
info@soupalicious.nl of bel 023 300 1005.