Met elke € 5 kunnen we een gezin voorzien van een voedselpakket. Help jij mee?


  * = verplicht in te vullen

  Contactpersoon van het bedrijf

  Het is mogelijk om een factuur te ontvangen van je donatie.
  Stuur dan een email naar teamfondsenwerving


  * = verplicht in te vullen

  Kies een bank.

  Banknummer

  Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij de voedselbanken? Elke kwartaal verschijnt de Voedselbank Vitamine, onze gratis nieuwsbrief.

  Wat doen wij?

  Meer dan 180.000 mensen per jaar krijgen steun van de voedselbank. In 2021 hebben we 44 miljoen producten uitgedeeld. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen, het milieu minder wordt belast en meer mensen toegang hebben tot voedsel. We werken uitsluitend met vrijwilligers (13.000) en hebben dus geen loonkosten.

  Waarom is er geld nodig?

  De voedselbanken bieden directe voedselhulp aan mensen die het financieel tijdelijk zelf niet redden. Door de oplopende energiekosten en de stijgende prijzen van de boodschappen zien voedselbanken het aantal mensen dat om hulp vraagt toenemen.

  Waar wordt mijn donatie voor gebruikt?

  Jouw bijdrage hebben we hard nodig om wekelijks voedselhulp te verstrekken. Onze kosten zitten in huisvesting, gas, licht, water, transportmiddelen, brandstof, koel- en vriesopslag, onderhoud, verzekeringen etc. Het kost ons 5 euro om een gratis pakket aan een gezin te kunnen verstrekken.

  Steunen op een andere manier


  Dat kan!

  Bijvoorbeeld met een grote gift, een nalatenschap of testament. Je kunt ook schenken met belastingvoordeel.

  Wil je zelf of samen met familie, vrienden of collega’s in actie komen voor de voedselbank bij jou in de buurt of Voedselbanken Nederland, dat kan heel eenvoudig via onze Kom-in-actie pagina.

  Check alle mogelijkheden om ons financieel te steunen:

  Doneer met een overschrijving

  Je kunt een bedrag overmaken ten name van Voedselbanken Nederland onder vermelding van “Gift” op bankrekeningnummer: NL21RABO0107150824

  Wil je in contact komen met ons of een factuur ontvangen van je donatie?

  Stuur dan een email naar teamfondsenwerving@voedselbankennederland.nl

  Donatie stopzetten?

  Een opzegging van een machtiging ontvangen we bij voorkeur per mail naar donateurs@voedselbankennederland.nl met uw naam en adresgegevens, donateurnummer en bankrekeningnummer.

  Een brief sturen kan ook. Graag onder vermelding van uw naam en adresgegevens, donateurnummer en bankrekeningnummer naar: Voedselbanken Nederland, t.a.v. Donateursadministratie, Meidoornkade 19, 3992 AG Houten.