René Froger neemt 25 pallets rijst voor Voedselbanken in ontvangst

De openingsactie van Wereldrestaurant Atlantis Almere is een groot succes. Samen met haar gasten en horecaleverancier Dasselaar hebben ze in een maand tijd maar liefst 25 pallets rijst opgehaald voor de voedselbanken in Almere, Flevoland en Het Gooi. René Froger, ambassadeur van De Voedselbanken Nederland, nam de enorme opbrengst vol verbazing in ontvangst. “25 pallets rijst… Dat past niet eens in mijn auto, sterker nog: het past niet eens in één vrachtwagen!

Een jaar lang rijst voor alle voedselbank-klanten
Zo’n unieke opening vroeg om een unieke actie om de regionale gemeenschap te bedanken. In samenwerking met haar gasten en met de leverancier kon een maand lang voor rijst voor de regionale voedselbanken gespaard worden. Er zijn maar liefst vijfentwintig pallets met ieder bijna een ton rijst is opgehaald. Genoeg rijst om de ruim 2.500 personen die in de regio afhankelijk zijn van De Voedselbanken meer dan een jaar lang te voorzien van rijst. De voedselbanken, waaronder ook Voedselloket Almere, reageerden dan ook blij verrast met de enorme donatie.

René Froger: “Kan dit geen jaarlijkse actie worden?”
“Ongelofelijk!” reageerde René Froger toen hij de enorme hoeveelheid rijst voor de Voedselbanken in ontvangst nam. “Als één restaurant samen met hun gasten zoveel rijst bij elkaar kan sparen, zou dat dan niet ieder jaar terug kunnen komen? Samen met andere horeca?” Operations Manager Ming Chou van Wereldkeuken Atlantis Almere pakte direct de uitnodiging op en beloofde het contact met collega’s te leggen om de handen ineen te slaan.

De actuele stand van de Voedselbanken-actie kan gevolgd worden op de Facebook-pagina van Atlantis Almere.

De foto bij dit bericht is van fotograaf Gijs Jacobs.

Geplaatst in Nieuws, sticky.

Eén reactie

 1. We hopen dat de kleinere organisaties hier in Almere hiermee niet vergeten worden. Organisaties die zonder subsidie en volledig op vrijwilligers draaien. Deze organisaties en groepen zijn er voor de mensen vie zelfs niet meer bij het voedselloket kunnen aankloppen, gezinnen die het incidenteel niet redden, de drempel te hoog is voor de officieele instanties, noem maar op. Maar wel allemaal voor het armoede beleid. Ook wij hebben de donateurs zeer hard nodig!
  Dit zijn Stichting Handen ineen,
  Stichting Wensjes,
  Stichting Freecycling Almere!,
  Groep Gratis voedsel/pakketten almere
  Kerstpakketten actie Almere
  Deze groepen en stichtingen zijn allemaal te vinden op facebook en voor informatie kan er contact worden opgenomen met Mireille van Os – mireillevanos@hotmail.com
  Laten we hopen dat deze mensen die afhankelijk zijn van deze stichtingen en groepen niet vergeten gaan worden!

Reacties zijn gesloten.