Project Laaggeletterden officieel van start

Wist je dat er een relatie is tussen laaggeletterdheid, armoede en schulden? Zo’n 19% van de laaggeletterden leeft ten minste één jaar onder de armoedegrens, dat zijn 475.000 mensen. Daarvan is 6.2% langdurig arm, dat overeenkomt met 155.000 mensen. Door het dubbele taboe, schaamte voor de armoede maar ook schaamte voor het niet kunnen schrijven, lezen en/of rekenen, wordt de drempel om hulp te zoeken alleen maar groter.
Met het project Laaggeletterden willen we de drempel naar de voedselbank verlagen en meer mensen bereiken die recht hebben op voedselhulp.

Dankzij een donatie van de Fundatie van den Santheuvel kunnen we met een onderdeel van het grote project van start gaan. Leer Zelf Online gaat in samenwerking met focusgroepen een uitlegmodule maken: Zo werkt de voedselbank. In eenvoudige taal wordt middels een animatie (met Steffie in de hoofdrol) uitleg gegeven wat je kunt verwachten van de voedselbank, aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je je kunt aanmelden.

Er zijn pilots gestart bij de lokale voedselbanken in Den Haag, Woerden en Leiden. Na de pilot zal naar verwachting de uitlegmodule omstreeks maart 2019 getoond worden op de website van de voedselbanken Nederland. Ook kunnen alle lokale voedselbanken gebruik maken van de uitlegmodule voor hun eigen websites.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email