Prachtig initiatief gesloten restaurant: koken voor de voedselbank

Het Groninger restaurant ’t Feithhuis maakt van de nood een genereuze deugd. Het eethuis is vanwege het coronavirus gesloten. De eigenaar en het personeel besloten daarom te gaan koken voor de voedselbank. Woensdag 18 maart 2020 werden de eerste 800 kant-en-klaar maaltijden afgeleverd.

De hulp komt op het juiste moment, want door de hamsterwoede in de supermarkten blijft daardoor bijna niets over voor de voedselbanken.

Eigenaar Keimpe Postema van ’t Feithhuis hoopt dat zijn voorbeeld wordt gevolgd.

Nog wel financieel probleem
De maaltijden kosten 2,50 euro per stuk, dat is voor de ingrediënten. ’t Feithhuis bereidt ze gratis en voor niks, daar is de voedselbank blij mee. Maar het kost de komende weken wel 80 duizend euro.

De directeur van De Voedselbank roept Groningers daarom op om geld te doneren. Dat kan hier.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht van RTV Noord.

(Foto: René Walhout / RTV Noord)

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email