NEDERLAND BEDANKT!

Namens alle vrijwilligers bij de voedselbanken in Nederland wil ik iedereen ongelofelijk bedanken voor de overweldigende steun die wij afgelopen weken ontvingen. Massaal zijn jullie gaan staan voor mensen in nood. Met prachtige acties en donaties hebben jullie ons door de start van de crisis heen gesleept. We zijn ontroerd en geraakt.

We komen nu in een nieuwe fase, in een nieuwe tijd. We zien ons klantenbestand groeien. We blijven werken volgens de voorschriften van de overheid, volgens de 1,5 meter economie. Voor klanten is dat soms moeilijk. Er is nu weinig ruimte voor een persoonlijk gesprek en voor de arm om de schouder. Het wekelijks bezoek aan een voedselbank is voor velen normaal gesproken een moment van contact, warmte en aandacht.

Wij gaan vol overgave en vertrouwen verder. We gaan ervaren wat de impact van corona is op de economie en ons klantenbestand. We zijn er nog niet. Mocht de impact van de crisis enorm zijn en we overspoeld worden door nieuwe klanten dan hopen we als dat nodig is weer op jullie massale steun te mogen rekenen.

Leo Wijnbelt

Voorzitter Voedselbanken Nederland

Zie ook de ingezonden brief aan de landelijke dagbladen

bedankt

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email