Voedselbanken ontvangen € 500.000 van de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt de voedselbanken ook in 2017 met € 500.000. Voedselbanken Nederland ontving de cheque hiervoor tijdens het Goed Geld Gala op 6 februari in Amsterdam. Een geweldig bedrag, waarvoor Voedselbanken Nederland alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij van harte bedankt!

goed-geld-gala-2017
Dankzij de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij kon de loterij dit jaar een recordbedrag van maar liefst 341 miljoen euro verdelen over 110 goede doelen in Nederland. De loterij steunt de voedselbanken sinds 2013. Met het geld voor 2017 kunnen de voedselbanken onder meer de verwachte toename van het aantal klanten opvangen. Meer mensen kunnen nu een beroep doen op de noodhulp van de voedselbanken door de ruimere criteria voor de toekenning van voedselpakketten.

Nationale Postcode Loterij
De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Ze maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers de goede doelen met de helft van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Naast Voedselbanken Nederland ontvangen UNICEF, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties jaarlijks steun.

Sinds 2005 wordt het format van de Postcode Loterij ook gebruikt in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld

Volg de Nationale Postcode Loterij op Twitter via @PostcodeLoterij en www.facebook.com/postcodeloterij.