De Voedselbanken Academie

Welkom bij de Voedselbanken Academie

De Voedselbanken Academie is de online leeromgeving van de voedselbanken en is gratis beschikbaar voor alle vrijwilligers die werken voor een voedselbank, RDC of het Servicecentrum Houten.

Op deze pagina lees je wat de Voedselbank Academie inhoudt en hoe je hier toegang tot krijgt.

Over de Voedselbanken Academie

De Voedselbank Academie is een online leeromgeving en is mede mogelijk gemaakt door onze samenwerkingspartner Skillstown. Het is een cadeau voor alle 13.000 vrijwilligers en dus ook voor jou. Hiermee wil het bestuur je bedanken voor je tomeloze inzet voor de voedselbank of het RDC waar jij voor werkt. Leo Wijnbelt, voorzitter Voedselbanken Nederland, legt in onderstaande video uit wat de Voedselbanken Academie is en hoe het eruit ziet! 

Video afspelen

Wat is een online leeromgeving?

Een online leeromgeving kun je vergelijken met een digitale bibliotheek. Van achter je computer of tablet log je in bij deze bibliotheek. In deze bibliotheek tref je heel veel informatie over allerlei onderwerpen aan in verschillende soorten (leer)vormen.

Je kunt in deze bibliotheek zoeken naar een onderwerp dat jij leuk vindt en waar je meer over wilt weten of leren. Zo kun je naar informatie luisteren via een zogenaamde podcast. Ook kun je kijken naar een online lezing, dit heet in de omgeving een ‘webinar’. Door het volgen van een zogenaamde ‘e-learning’ leer je bijvoorbeeld de Duitse taal in twee weken. Dit zijn maar een paar voorbeelden om je een beetje een idee te geven van wat een online leeromgeving is en wat je er in aan gaat treffen.

Hoe krijg ik toegang tot de Voedselbanken Academie?

Ga hier naar de Voedselbanken Academie

De eerste keer dat je hier komt ga je jezelf registreren om toegang te krijgen tot de Voedselbank Academie. Dit doe je door jouw informatie in te vullen in het registratie scherm. Dat ziet er zo uit:

  • Bij ‘afdeling’ klik je op de oranje ‘v’. Kies uit de lijst de voedselbank of het RDC waar je werkt.
  • Vul nu je voornaam, achternaam en e-mailadres in en klik je op de ‘Registeren’ knop.
  • Je ontvangt een e-mail op het door jou ingevulde e-mailadres met hierin een wachtwoord.
  • Je keert weer terug naar de startpagina en kiest nu voor de ‘inloggen’ tab in plaats van de ‘registreren’ tab.
  • Je logt in met je e-mailadres en het wachtwoord dat in de e-mail staat die je hebt ontvangen.

Dit inlogscherm ziet er zo uit:

  • Zodra je op de ‘inloggen’ knop klikt krijg je de melding dat je zelf een eigen wachtwoord moet kiezen. Doe dit en schrijf het ergens op zodat je het niet vergeet.
  • Vervolgens zie je een eenmalige welkomst boodschap en krijg je een digitale rondleiding door de academie.
  • Zodra je die bekeken hebt kun je zelf de Voedselbanken Academie gaan ontdekken.


Veelgestelde vragen

De inloggegevens worden gestuurd naar het door jou opgegeven e-mail adres. Dit kan even duren. Check je SPAM box, het kan dat de e-mail hierin terecht is gekomen. Heb je binnen 10 minuten zowel in je inbox als je spambox geen e-mail ontvangen, stuur dan een e-mail naar leren@voedselbankennederland.nl

Op de inlogpagina van de VB Academie staat onder de INLOGGEN knop de tekst ‘wachtwoord vergeten?’.

Als je hier op klikt dan verschijnt het volgende scherm.

Type hier je e-mailadres in en klik op de button ‘Reset wachtwoord’. Vervolgens ontvang je op het door jou opgegeven e-mail adres een nieuw wachtwoord. Dit wachtwoord gebruik je de volgende keer dat je inlogt. Daarna krijg je meteen weer de melding om zelf een nieuw wachtwoord aan te maken. Doe dit en vergeet niet dit wachtwoord ergens op te schrijven.

Stuur dan een e-mail naar leren@voedselbankennederland.nl .We proberen je vraag zo snel als mogelijk maar uiterlijk binnen 48 uren (op werkdagen) te beantwoorden.