Klanten Jumbo zamelen 50.000 euro in voor ‘Stay Safe en Geef’-actie

Klanten van Jumbo hebben afgelopen maanden massaal hun statiegeld geschonken aan de Stay Safe & Geef campagne van Voedselbank Nederland. Op deze wijze is in de afgelopen maanden in bijna 300 Jumbo winkels een totaalbedrag ingezameld van €50.000.

Say Safe & Geef
Stay Safe & Geef is in het leven geroepen als reactie op de toenemende hulpvraag door de coronacrisis. Voor de voedselbanken is het in deze tijd extra moeilijk om hun klanten in hun levensonderhoud te voorzien. Bovendien kloppen steeds meer mensen die gedupeerd zijn door de crisis aan voor hulp. Voedselbanken Nederland heeft daarom dringend behoefte aan extra middelen.

“De inzet van Jumbo en de ruimhartige donatie van haar klanten zijn een geweldige steun in de rug,” zegt voorzitter Leo Wijnbelt van Voedselbanken Nederland. “Wij zijn blij met alle hulp die wij in deze moeilijke tijd ontvangen. Acties waarbij een groot publiek is betrokken zijn ontzettend hartverwarmend. Het toont aan dat er veel solidariteit is onder de Nederlandse bevolking. Met deze donatie kunnen we 200 gezinnen een jaar lang helpen. Dat is echt fantastisch.”

Donaties
Naast de donaties van klanten via de statiegeldmachines, doneerde Jumbo begin april samen met haar leveranciers honderdduizenden extra producten en duizenden boodschappen- tassen. Ook kregen de circa 12.000 vrijwilligers van Voedselbanken Nederland. “Als familiebedrijf dragen wij Voedselbanken Nederland met al haar vrijwilligers een warm hart toe. Ze werken hard om elke dag vele huishoudens in hun eerste levensbehoefte te voorzien”, zegt Colette Cloosterman- van Eerd, Chief Customer Officer (CCO) van Jumbo. “De voedselbanken hebben rechtstreeks te kampen met de gevolgen van de coronacrisis. Dat vraagt om extra ondersteuning. Jumbo is al sinds jaar en dag partner van Voedselbanken Nederland, juist nu willen we deze extra hulp bieden. Het doet mij goed dat veel Jumbo klanten dit ook zo zien en samen een mooi bedrag aan statiegeldopbrengsten bij elkaar hebben gespaard.”

Eén reactie

  1. Wij als vrijwilligers vonden het krijgen van de chocolade hartjes super leuk. Een.leuk idee en erg lekker.
    Trynke – Voedselbank Sneek

Reacties zijn gesloten.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email