Kellogg Company helpt voedselbanken

Kellogg Company, specialist in ontbijtgranen en snacks, zet meer dan € 1,5 miljoen in onder de vorm van voedsel- en gelddonaties om mensen in nood te helpen in Europa.

In samenwerking met zijn liefdadigheidspartners zal Kellogg Europe meer dan 15 miljoen producten – wat neerkomt op 66 vrachtwagens en 460 ton voedsel – verdelen aan voedselbanken en voedselprogramma’s in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, België, Nederland en Ierland.

Kellogg Company en haar liefdadigheidsfondsen zullen, naast voedselhulp, € 500.000 doneren om voedselbanken in Europa te ondersteunen en hun distributienetwerken te helpen om ervoor te zorgen dat voedsel wordt geleverd aan hen die het meest nodig hebben.

In Nederland zal Kellogg zijn solidariteitsinitiatieven versterken en vanaf deze week 57 ton voedsel leveren aan de Nederlandse Voedselbanken, wat neerkomt op 1,9 miljoen porties. Er zal ook een bijkomende 10.000 euro aan financiële steun worden toegewezen aan de Nederlandse Voedselbanken.

Luc Houben, Head of Market Kellogg Benelux, verklaart:
Als bedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de collectieve inspanningen. We hebben in deze moeilijke tijden ervoor gekozen om voedsel- en gelddonaties te verstrekken aan voedselbanken in Europa ter ondersteuning van het onmisbare werk dat ze leveren. Ons doel is om zoveel mogelijk voedsel te krijgen bij de mensen die het meest nodig hebben. “

Kellogg heeft een lange geschiedenis in het ondersteunen van families en kinderen in voedselnood via het “Better Days” platform dat in 2013 werd gelanceerd. Tot op vandaag hebben Kellogg Company en zijn liefdadigheidsfondsen wereldwijd bijna € 7 miljoen aan voedsel- en gelddonaties ingezet om honger te bestrijden in het kader van COVID 19.

Eén reactie

  1. Geweldig! Ik werk op een Voedselbank dus weet hoe welkom dit is en wat een groots gebaar!

Reacties zijn gesloten.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email