Ik schaam me niet, ik ben een positief mens

Een aantal jaar geleden werd Pedro Britten op straat beroofd. De dader ging er vandoor met 800 gulden; Pedro kreeg 5 messteken. ’Sindsdien kan ik moeilijk lopen, ik ben afhankelijk van mijn scootmobiel. Werken is voor mij onmogelijk.’ Toch laat Pedro zich niet terneerslaan.

Blij met de Voedselbank

Ik schaam me niet, dat ik bij de Voedselbank loop. Als ik een raam ingooi en ik ga spullen stelen, dan moet ik me schamen! Maar hiervoor niet. Mijn situatie is zoals het is. Ik moet ermee leren leven. Ik ben heel blij dat de Voedselbank bestaat.

Feyenoord

Vroeger, toen ik nog verdiende, had ik geld, een leuk leven. Ik heb van alles gedaan: proces operator, vrachtwagenchauffeur, kok bij Feyenoord zelfs! Nu is alles voorbij. Maar ik ben heel blij met mijn wekelijkse voedselpakket. Hier in Nederland hoeven we tenminste niet te verhongeren, zoals in andere landen.

Dieet

Omdat ik moeilijk kan bewegen, word ik steeds zwaarder. Ik probeer wel af te vallen. Ik ben al een paar kilo kwijt, maar het is moeilijk. De diëtiste zegt: je moet dit eten en dat, maar ik kan dat niet betalen. Gezond eten is duur. Het eten van de Voedselbank is niet slecht, maar heel geschikt voor een dieet is het niet. Maar ik klaag niet, hoor, ik ben er toch ontzettend blij mee.

Stress

Men zegt dat je stress krijgt van geldgebrek. Dat is waar. Weet je hoe moeilijk het is als je ieder dubbeltje moet omdraaien? Chronisch geldgebrek is vreselijk. Daar krijg je echt stress van.

Dochter

Om me heen zie ik mensen die makkelijk geld uitgeven, aan van alles en nog wat. Maar ik kan nooit zomaar iets kopen. Ik kan niet met vakantie. Ik kan mijn dochter niets geven. En denk aan de energierekening die volgend jaar weer omhoog gaat. Ik heb gewoon geen geld over. Ik weet niet goed hoe ik dat straks moet oplossen.

Hart

Ik vind het prima als mijn naam in dit stukje wordt genoemd. Zoals ik al zei, ik schaam me niet. Ik ben een positief mens. Positief over de Voedselbank ben ik zeker.’ Na zijn hart te hebben gelucht, start Pedro de scootmobiel en gaat met zijn voedselpakket op weg naar huis. Zijn dochter wordt vandaag 15.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media