Het verhaal van Willem

Willem kwam terecht bij de voedselbank. Wil jij weten waarom hij in armoede terecht is gekomen? Bekijk hieronder het verhaal van Willem

Leven in armoede 

“Ik verkocht online advertenties. In 2015 viel het doek. Alles wat verkeerd kon gaan ging verkeerd bij mij. Dat zie ik bij veel mensen gebeuren. Ik ben alleen dus heb ook geen klankbord. Ik had nergens zin meer in en zakte steeds verder weg. Mijn schulden liepen op en ik had niets meer. Armoede heb je niet voor een uurtje per dag maar 24/7. Mede door de voedselbank ben ik hier uiteindelijk uitgekomen”.   

Werken bij de voedselbank 

“Ik ben gaan werken als vrijwilliger bij de voedselbank. 3 dagen in de week. Dat heeft me veel gegeven. Ik doe  speciale projecten. Zoals bijvoorbeeld afgekeurde fietsen regelen voor klanten van de voedselbank. Of kijken of een voedselbankwinkel concept mogelijk is. Hier mogen klanten zelf met een medewerker van de voedselbank aangeven wat ze willen. Dat is  prettiger voor klanten omdat ze zelf de keuze hebben. Of de voedselbankmoestuin. Omdat er vaak een tekort is aan verse groente in de voedselpakketten is Voedselbank Rotterdam een moestuin begonnen waar klanten met een strippenkaart wekelijks verse groente kunnen ophalen. Gemiddeld 500 gezinnen per week”.  

Heb je nog een tip? 

“Pak jezelf bij de lurven en ga wat doen. Ik ben gaan bellen met mijn schuldeisers waardoor ik meer lucht kreeg. En ik ben als vrijwilliger bij de voedselbank gestart. Daardoor ben ik weer onderdeel van het leven geworden. Ook ben ik netter gaan leven en fitter geworden. Daardoor kreeg ik weer meer zin in het leven. Probeer kleine stapjes te zetten’.   

Filmmaker Pim Giel van Vivaplus filmde (ex)klanten van de voedselbank over hun leven in armoede. Bekijk hier de video en het verhaal van Willem.

Zoek je hulp?

Een goede en gezonde maaltijd voor jou en jouw gezin. Zoek jij hulp daarbij? Voedselbanken helpen je graag. Check of jij in aanmerking komt en waar de voedselbank in jouw buurt is. Of bel ons op: 088-5435435.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media