Het verhaal van Otto

Otto kwam terecht bij de voedselbank. Wil jij weten waarom hij in armoede terecht is gekomen? Bekijk hieronder het verhaal van Otto.

Hoge medische kosten

“Ik ben in de armoede terecht gekomen na mijn herseninfarct. De medische kosten waren zo hoog en ik kon totaal niets. Het is nog steeds heel pijnlijk.  Ik kan bijvoorbeeld niet op de bank zitten, moet met mijn been omhoog. Maar na vier jaar gaat het wel beter. Ik heb nu ook goede dagen. Maar wel blijvende schade: mijn concentratie is veel minder, ik moet er echt bij blijven met mijn gedachten. En een groot deel van m’n geheugen is weg”.

Over armoede praten

“De gang naar de voedselbank was heel pijnlijk voor mij. Ik hield dit voor me. Maar als je meerdere keren gaat, zie je mensen uit je straat en uit je buurt en merk je dat de drempel eigenlijk helemaal niet zo hoog is. Gelukkig kan ik nu beter over armoede praten. Ik ben opener geworden, omdat ik merk dat veel mensen er goed op reageren. Dat versterkt me om erover te praten en ook om hulp te vragen en te aanvaarden”.

Wacht niet tot het over is

“Ga niet zitten wachten tot het over is. Pak jezelf op en ga wat doen. Zorg dat je onder de mensen bent. Of ga iets voor de maatschappij doen. Probeer meerdere dingen aan te pakken om er weer bovenop te komen. Ik werk er naar toe dat het in de toekomst beter gaat”.

Filmmaker Pim Giel van Vivaplus filmde (ex)klanten van de voedselbank over hun leven in armoede. Bekijk hier de video en het verhaal van Otto. 

Zoek je hulp?

Zoek jij hulp bij een goede en gezonde maaltijd voor jezelf? Voedselbanken helpen je graag. Check of jij in aanmerking komt en waar de voedselbank in jouw buurt is. Of bel ons op: 088-5435435.

verhaal van otto voedselbank

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media