Het verhaal van Miranda

Miranda kwam terecht bij de voedselbank. Wil jij weten waarom zij in armoede terecht is gekomen? Bekijk hieronder het verhaal van Miranda.

Leven in armoede 

“Ik heb echt rijkdom gekend, maar ben alles kwijtgeraakt. De scheiding van mijn ex-man is uitgelopen op een vechtscheiding. Ik heb momenten gehad dat ik er uit wilde stappen. Mijn vier kinderen was het enige dat me tegenhield. Toen ik mezelf heb laten opnemen omdat ik het alleenstaande moederschap niet aankon, keerde het tij want ik werd afgekeurd en hoefde niet meer te werken. Maar financieel werd het er niet beter op, ik kwam in de schuldsanering terecht en moest van gemiddeld 100 euro per week rondkomen”.  

Voedselbankhulp 

“Ik kwam in aanmerking voor voedselhulp. Op vrijdagen mocht ik mijn pakket ophalen maar ik heb het niet elke week gedaan. Omdat ik niet durfde. Ik had geen zin om in die te rij te staan en zo aan iedereen te laten zien dat ik het financieel niet redde. Uiteindelijk is de schaamte minder geworden, en was ik ook dankbaar voor de hulp. Zo kon ik mijn kinderen vaker fruit meegeven naar school. Dankzij de voedselbank is mijn netwerk ook uitgebreid. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een opleiding via mensen die ik door de voedselbank ken. De gang naar de voedselbank heeft voor mij dus echt deuren geopend”.  

Heb je nog een tip? 

“ Als je schaamte hebt om financieel niet rond te kunnen komen, sluit je jezelf op. Uiteindelijk moet je daar zelf uitkomen. Wees niet te trots, vervelende dingen kunnen iedereen overkomen en iedereen maakt fouten. Deel je verhaal met anderen. Je zult zien dat er begrip en steun komt. Hoe kwetsbaarder ik me opstel, hoe krachtiger ik word. Houdt in gedachten: er komt hulp. Misschien niet meteen maar er is altijd iemand die je de hand reikt”. 

Filmmaker Pim Giel van Vivaplus filmde (ex)klanten van de voedselbank over hun leven in armoede. Bekijk hier de video en het verhaal van Miranda.

Zoek je hulp?

Een goede en gezonde maaltijd voor jou en jouw gezin. Zoek jij hulp daarbij? Voedselbanken helpen je graag. Check of jij in aanmerking komt en waar de voedselbank in jouw buurt is. Of bel ons op: 088-5435435.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media