Het verhaal van Maurice

Maurice kwam terecht bij de voedselbank. Wil jij weten waarom hij in armoede terecht is gekomen? Bekijk hieronder het verhaal van Maurice.

“Ik was een bekend artiest en trad samen met iemand anders op. Toen die koos voor zijn eigen pad kreeg ik steeds minder werk en dus minder inkosten. Toen mijn relatie ook nog eens over ging en ik ook mijn huis uit moest, ging het mis. Het was een opstapeling van alles. Gelukkig heb ik altijd de kracht gehad om gezond te zijn voor mezelf. Ik zwem ’s morgens in de zee en sport veel. En nu gaat het inmiddels ook een stuk beter, ik heb de zaken weer op de rit en los mijn schulden af. En ik zing ook weer. Heel anders dan vroeger toen ik de mooie man was. Nu zing ik voor mensen met Alzheimer. Maar dat doet me heel goed dat deze mensen zoveel kracht uit mijn zang halen”.

Geen schaamte

“Ik heb nooit schaamte gekend om naar de voedselbank te gaan. Ik ben juist dankbaar dat die hulp geboden wordt. Het is toch hartstikke mooi dat de voedselbank er is?”. Maurice geeft nog als tip: “Steek je kop niet in het zand maar zoek hulp. Ga meteen naar een hulpverleningsinstantie. Reageer op een incassobrief. Er zijn heel veel instanties waar je alles kunt laten uitzoeken,  bijvoorbeeld hoeveel je kunt betalen qua aflossing. Voor mij hielp het ook om structuur aan te brengen. Ik heb een map en daar zit alles in. Dat geeft overzicht en minder stress”.

Filmmaker Pim Giel van Vivaplus filmde (ex)klanten van de voedselbank over hun leven in armoede. Bekijk hier de video en het verhaal van Maurice.

Zoek je hulp?

Een goede en gezonde maaltijd voor jou en jouw gezin. Zoek jij hulp daarbij? Voedselbanken helpen je graag. Check of jij in aanmerking komt en waar de voedselbank in jouw buurt is. Of bel ons op: 088-5435435.

het verhaal van Maurice voedselbank

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media