Het verhaal van Grietje

Grietje is klant bij de voedselbank. Wil jij weten waarom zij in armoede terecht is gekomen? Bekijk hieronder het verhaal van Grietje.

“Ik ben in de armoede terecht gekomen door mijn ex-man. Hij had een bedrijf dat failliet ging en ik als kostwinnaar moest alle schulden betalen. Toen ben ik in de schuldsanering terecht gekomen en bij de voedselbank aangeklopt omdat ik 30 euro per week had om van rond te komen. Voordat je die stapt neemt is heel moeilijk. Voor je gevoel ben je heel diep gezonken als je naar de voedselbank moet voor eten omdat je daar niet zelf voor kan zorgen. Uiteindelijk was ik wel heel blij met de voedselbank. Dat ik elke week geholpen wordt met voedsel. En de vrijwilligers die daar zitten die dit gewoon allemaal gratis voor ons doen”.

Als tip geeft Grietje mee dat je hulp moet zoeken, dit was haar belangrijkste les. “Dat vond ik heel moeilijk. Ik wilde altijd alles voor mezelf houden. De voedselbank helpt met eten en ik heb nu ook iemand die me helpt met het regelen van zaken voor de schuldsanering. Als ik schuldenvrij ben wil ik ook helpen. En misschien weer werken. Als dat lukt. Langzamerhand begint aan mijn lijdensweg een einde te komen en kan ik weer een leven opbouwen”.

Filmmaker Pim Giel van Vivaplus filmde (ex)klanten van de voedselbank over hun leven in armoede. Bekijk hier de video en het verhaal van Grietje. 

Zoek je hulp?

Een goede en gezonde maaltijd voor jou en jouw gezin. Zoek jij hulp daarbij? Voedselbanken helpen je graag. Check of jij in aanmerking komt en waar de voedselbank in jouw buurt is. Of bel ons op: 088-5435435.

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media