Corona: voor klanten van de voedselbank

Voedselbanken die tijdelijk anders werken

Onderstaande voedselbanken hebben besloten om tijdelijk hun werkwijze te veranderen.  Sommige voedselbanken hebben even tijd nodig om de werkzaamheden te reorganiseren zodat op een veilige manier (voor klanten en vrijwilligers) voedsel kan worden verstrekt. Elke voedselbank doet zijn best om deze periode te overbruggen door bv dubbele pakketten uit televeren of cadeaubonnen. Op de website van deze voedselbanken vind je meer informatie.

 • Voedselbank Alphen aan den Rijn:  Men werkt tijdelijk met cadeaukaarten. 
 • Voedselbank Alkmaar/Heerhugowaard: zal na donderdag 19 maart a.s. in ieder geval gedurende 3 weken gesloten zijn. Zij delen dus 19 maart wel uit en zullen de klanten voorzien van een pakket dat veel groter is dan normaal met veel houdbare artikelen. Zij zullen na 6 april a.s. bezien of ze daarna de Voedselbank weer kunnen openen! Volg de berichten op de website.
 • Voedselbank Bladel, vanaf 21 maart twee weken dicht. Er worden in deze periode supermarkt cadeaukaarten uitgedeeld aan de klanten.
 • Voedselbank Etten-leur, details volgen.
 • Voedselbank Gouda: deze week (week van 16 maart 2020) nog open voor klanten. Daarna gesloten. In overleg met gemeente voor oplossing.
 • Voedselbank Haaglanden, vanaf 6 april is Distributie Centrum weer functioneel en bij de regio aangesloten voedselbanken krijgen weer voedsel. Klanten van VB Haaglanden ontvangen in deze overbrugginsperiode boodschappen cadeau kaarten. 
 • Voedselbank Hillegom: gaat ná 26 maart voorlopig 3 weken dicht. Om in die weken toch voedsel te kunnen verstrekken komt er een alternatief beschikbaar: de mogelijkheid om d.m.v. een “betaalpas” zelf voedsel aan te schaffen bij een lokale supermarkt. Donatie van (houdbaar) Voedsel blijft welkom; financiële donaties (NL76RABO0167964275) zijn een goed alternatief. Zie/Volg de informatie op de website van Voedselbank Hillegom
 • Voedselbank Midden Twente, details volgen
 • Voedselbank Naarden Bussum: gaat tijdelijk dicht, met name door gebrek aan aanvoer (Sluiting DC Amsterdam en geen producten van supermarkten). Daarnaast oudere vrijwilligers voor wie het onverantwoord is om naar de VB te komen. Gaan nu over op supermarkt cadeaukaarten en gaan onderzoeken of en hoe ze binnenkort de voedsel distributie op gang kunnen krijgen.
 • Voedselbank De Ronde Venen (Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en omgeving): hebben de cliënten 4 weken voedsel “voorgeschoten” (dubbele portie direct en waardebonnen voor 2 weken dankzij o.a. gulle gift van Jumbo Wilnis), zijn voorlopig dicht tot 16 april, beschermen daarmee de eigen vrijwilligers, delen nog wat versproducten van AH uit en verlenen met extra maatwerk ondersteuning waar nodig. Zie ook hun website.
 • Voedselbank Rijssen: gaat sluiten. Klanten die in de knel komen zich telefonisch kunnen melden en dan op een bepaald tijdstip aan de deur een noodpakket kunnen ophalen.
 • Voedselbank Stichtse Vecht, klanten hebben voor komende 3 weken cadeaubonnen mee gekregen.
 • Voedselbank Veghel: deze week dubbel pakket, volgende week gesloten tot nadere oplossing bekend is.
 • Voedselbank Wassenaar: De aanvoer vanuit het distributiecentrum is gestopt en ook zij werken met oudere vrijwilligers. Voor aanstaande donderdag (19 maart 2020) hebben zij een tussenoplossing. Zij brengen de pakketten bij onze cliënten, zetten deze voor de deur en bellen aan. Ze mijden het fysieke contact. Voor de komende weken zullen ze bonnen kopen bij Jumbo en de plaatselijke bakker. Die brengen ze ook langs, eventueel aangevuld met een pak koffie of iets uit hun magazijn.
 • Voedselbank IJmond Noord (gemeenten Beverwijk/Heemskerk/Castricum en Uitgeest): heeft van de week besloten om in ieder geval twee weken de loods/uitgiftepunten te sluiten.
  Gelukkig hebben zij een potje voor calamiteiten en kunnen zij al hun klanten allemaal een tegoedbon van een supermarkt geven. Hoogte natuurlijk gerelateerd aan aantal gezinsleden per huishouden. Dit doen zij twee weken en in deze twee weken zullen zij met elkaar bezien hoe wij verder kunnen gaan, dit mede gezien het sluiten van het DC in Amsterdam.
 • Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen, details volgen.

 

Voedselbank Amsterdam : is open voor klanten!

Sluiting van onderstaande voedselbanken

Onderstaande voedselbanken hebben helaas moeten besluiten om tijdelijk hun deur dicht te doen. Op de website van deze voedselbanken vind je meer informatie. Voedselbank Alphen...

Voedselbanken willen doorgaan: uitladen van groenten

PERSBERICHT: Voedselbanken willen doorgaan

PERSBERICHT Houten, 16 maart 2020 Voedselbanken zullen doorgaan met voedseluitgifte, tenzij de gezondheid van de vrijwilligers in gevaar komt. Voedselbanken zullen doorgaan met hun activiteiten....

2 reacties

 1. Goedemorgen ik zag uw reclame op de TV ik vind het allemaal heel leuk om te doneren maar nu woon ik in Gouda en ging elke week met mijn vriendin mee naar de voedselbank om haar te helpen ivm dat zij rugpatient is dus ik zie al die mensen die een tas eten komen halen hartverscheurend dat dit nodig is in nederland.

  Nu is mijn vraag de regering geeft al 4 miljoen en nu wordt er een doneeractie opgesteld voor miljoenen MAAR er zijn voedselbanken gewoon dicht per 16 maart bv in Gouda waar ik woon wat merken deze mensen van al dat geld voorlopig zitten ze al zonder sinds de 16e dat was de laatste keer dat de voedselbank open was.
  Niemand die deze groep mensen kan vertellen wanneer ze weer voedsel krijgen!!!!!!
  Wat zien deze mensen dan van al die miljoenen????????
  Ik hoop dat er snel wat gedaan kan worden voor deze groep mensen waarvan de voedselbank gesloten is en er geen idee is wanneer het weer open gaat.

  Mvg Anneke Hornis uit Gouda

  1. Beste Anneke,
   Wij zijn in gesprek met het bestuur Voedselbank Gouda en doen er met hen samen alles aan om de klanten weer zo snel mogelijk van eten te voorzien. De voedselbank is tijdelijk gesloten. Zodra wij meer weten, berichten wij via deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *