Fashionveiling en doneer acties bij H&M

H&M zet zich vanaf 1 december landelijk in voor de voedselbank. Met ‘H&M Helpt’ zet het merk in Nederland zowel online als in haar fysieke winkels verschillende acties op om geld in te zamelen. Zo komt er een fashionveiling waar bijzondere designer-items en andere favorieten uit H&M’s samenwerkingen aangeboden worden, en veilen daarnaast diverse bekende fashion influencers topstukken uit hun eigen collectie. Verder wordt iedereen in Nederland opgeroepen om mee te helpen door de kledingkast op te ruimen en doneert H&M van iedere verkochte giftcard 5% aan de voedselbank.

Bijzondere designer-items
Om de voedselbank te steunen, start H&M in december met ‘H&M Helpt’. Op 3 december opent H&M een speciale online fashionveiling op HMhelpt.nl. Hier worden onder andere bijzondere kledingstukken uit het archief van H&M geveild, zoals eyecatchers uit voorgaande samenwerkingen met designers als Giambattista Valli, Moschino, Margiela en Kenzo, maar ook iconische items uit verschillende Conscious Exclusive collecties komen voorbij.

Influencers veilen mee
Diverse Nederlandse fashion influencers helpen H&M mee. Onder andere Noor de Groot (Queen of Jetlags), Lizzy van der LigtYara MichelsAmaka HamelijnckJulia Tan en Oumayma Elboumeshouli laten zien wat er in hun kledingkast hangt en geven tips over hoe je de perfecte garderobe samenstelt. Samen met bekende stylistes als Nicole Huisman maken zij een selectie van geweldige items op die eveneens geveild wordt op HMhelpt.nl. De veiling start op 3 december en sluit op 17 december. 

Help ook mee
Iedereen kan meehelpen in december door zelf ook de kledingkast uit te ruimen en mooie items via Instagram te verkopen middels de hashtags #HMhelpt en #HMxVoedselbank. Om hierbij te ondersteunen zullen posts met deze hashtags een mooie plek krijgen op de veilingsite HMHelpt.nl. De opbrengst kan de verkoper doneren via de website. 

H&M zet giftcard in
Naast de veiling steunt H&M de voedselbank via een van haar populairste cadeaus voor de feestdagen: van 1 tot en met 19 december doneert H&M 5% van iedere verkochte giftcard (online en in de winkel) aan de voedselbank. Uiteraard kunnen klanten in alle winkels van H&M in Nederland en op HMhelpt.nl gedurende de actieperiode ook gemakkelijk zelf een donatie doen.

Doe jij ook mee?

Wellicht ook interessant voor jou

Deel dit bericht op sociale media