Blog

IMG_2554_pers

Opbrengst statiegeldactie bij DIRK breekt alle eerdere records

De inzameling van lege statiegeldflessen door de klanten van Dirk van den Broek heeft al hun eerdere records ruimschoots verbroken: er werd ruim 54.000 euro ingezameld. Dat is bijna 50% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder werd ingezameld. Niet eerder was een statiegeldactie bij Dirk zo succesvol.

In de maanden december en januari konden klanten bij alle vestigingen van de supermarktketen hun statiegeldbon doneren aan de voedselbanken. “Per 1 januari werden de toelatingscriteria voor voedselbanken verruimd. We verwachten hierdoor een groei van het aantal klanten. Met deze enorme bijdrage kunnen we de logistieke kosten van deze extra pakketten mede financieren”, zegt Caroline van der Graaf-Scheffer, bestuurslid bij Voedselbanken Nederland.

Naast deze statiegeldactie heeft Dirk op diverse locaties kledinginzamelboxen staan. De opbrengst van deze inzameling komt ook ten goede aan de steun aan Voedselbanken. Hiermee komt de totale opbrengst op 75.719,85 euro. Met behulp van deze record opbrengst worden bijna 22.000 gezinnen aan een voedselpakket geholpen.

No Comments

Leave a Comment